PARIJS

“Hiermee een korte feedback op het weekendje Parijs. De kookcursus was uitstekend. De chef heeft het niveau goed neergezet en onze eigen kok een goede rol gegeven als instructeur. We hebben echt uitstekend gegeten van onze eigen brouwsels en ook weer iets geleerd.

Verder de ontdekking het weerzien van Parijs op de fiets gaf een nieuwe dimensie. Erg leuk.

We vielen overigens met onze neus in de boter. Afgelopen zaterdag avond was rond Mont Martre een oogstfeest met tientallen kraampjes waar eten en drinken van het franse land werd aangeboden. Van gerookte ham, kazen tot wijnen en champagne. Iedereen at en dronk op straat met flessen wijn en brood onder de arm. Prima sfeertje en het goede weer deed de rest. Hotelletje ook goed gezien budget. Bedankt voor de tips en boekingen.”

W.B. te O

ROME

Rome – Caravaggio

“Met Cuisine et Culture mee gaan naar een aangename bestemming met een bijzonder programma beschouw ik iedere keer weer als een feest. Er gaan deuren voor je open die anders gesloten blijven. Je ontmoet bijzondere en heel aardige mensen, die met jou dezelfde belangstelling delen. Of het nu de klassieke muziek (Enescufestival in Boekarest), schilderkunst (Caravaggio in Rome) of architectuur (Santiago Calatrava in Valencia) is: allemaal fantastisch. Cuisine et Culture bereidt deze reizen op een heel eigen en persoonlijke manier voor. De reisgenoten komen vooral uit Bergen / Alkmaar e.o., maar het is echt niet alleen daartoe beperkt. Ik kom uit het oosten van het land en heb het in de verschillende reisgroepjes erg naar m’n zin gehad!”

H.Bolkestein. te D.

VALENCIA

Met 5 collega’s vlogen we in februari naar Valencia. We waren vooral van plan onze smaakpapillen te verwennen met typische Spaanse delicatessen.

Dat is gelukt!

En eerlijk gezegd: het was een makkie. Want overal in Valencia staat lekker eten centraal. In werkelijk elk café, hoe klein ook, kun je lekkere tapas of vers bereide pintxos bestellen. Op de prachtige overdekte markt vergaap je je aan de verse vis, het verse fruit en de overdaad aan groenten.

We deden mee aan een kookworkshop en leerden de fijne kneepjes van het koken met rijst. We proefden plaatselijke specialiteiten, zoals horchata (een drank gemaakt van ‘aardamandelen’), vers geperst sinaasappelsap, de knoestige maar smaakvolle tomaten, de heerlijke droge Spaanse ham, de -daar nu net rijpe- artisjokken op vele manieren bereid en de ‘turrones’, een soort nougat op basis van amandelen.

Wat werden we er blij van! Binnen de kortste keren zaten we ook in het Spaanse ritme: laat en uitgebreid lunchen, daarna lekker uitrusten in de zon en ’s avonds ook weer lekker laat aan tafel. Tussendoor wandelden we uren, fietsten we door het park naar het strand en bezochten we musea en het moderne operagebouw van Calatrava.

Cuisine et Culture tipte ons de fijnste plekjes om te eten, regelde de fietsverhuur en de kookworkshop en de kaartjes voor de rondleiding in het operagebouw. Ook de gids, die ons langs bekende en minder bekende toeristische plekjes voerde, werd geregeld door Cuisine et Culture.

Cuisine et Culture: bedankt voor de goede organisatie. Mede hierdoor was het voor ons een heel ontspannen tripje. Wij proberen dat relaxte Spaanse gevoel nog even vast te houden!

Verslag Scriptum, Christel Vondermans

ATHENE

Cuisine & Culture heeft in mei 2011 een 4-daagse reis naar Athene georganiseerd voor onze vriendenclub, bestaande uit 42 personen. Qua organisatie was alles perfect geregeld, zowel in het voortraject, waarbij talrijke alternatieven werden aangedragen door C & C als tijdens de reis zelf.

Belangrijk voor onze club was ook, dat C & C precies begreep wat wij wilden en tijdens de voorbereidingen van de reis positief met ons meedacht.

Alle reisonderdelen waren vooraf zorgvuldig voorbereid, beginnend in de Vertrekhal op Schiphol en eindigend vier dagen later in de Aankomsthal op Schiphol.

C & C legde tijdens de voorbereidingsperiode reeds de nodige contacten aan ter plaatse, beoordeelde de hotels, de lunchterrassen en de locaties voor de avond-diners.

Ook was C & C uiterst kritisch en selectief bij de keuze van een deugdelijke gids, waarmee de kwaliteit van een dergelijke reis staat of valt.

Onze groep heeft als geheel een fantastische reis beleefd, alles was punctueel verzorgd, kundig en plezierig georganiseerd.

Kortom, Cuisine & Culture mag de organisatie van een volgende buitenlandse trip wat mij betreft zo weer ter hand nemen.
A.R. te Bergen

Cuisine et Culture
+31 (0)72 581 61 26
+31 (0)6 11 25 78 27
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rondelaan 3
1861 EC Bergen NH