Skip to main content

Bratislava

Hippe terrassen | Danubiana Meulensteen Art Museum | met de boot naar Wenen

Bratislava, sinds 1993 de hoofdstad van Slowakije, is gelegen aan de Donau op nog geen uur rijden van Wenen. De eeuwenoude stad heeft een autovrij historisch centrum, met fraaie pleinen, paleizen en kerken.

Door de universiteiten is er een grote groep studenten aanwezig die de stad hipper en jonger dan ooit maken. Zo zijn er onlangs veel theaters, terrassen, barretjes en uitgaansgelegenheden verschenen.

Wat weinig liefhebbers van moderne kunst weten: Prachtig gelegen op een schiereiland in de Donau, ongeveer 15 km van Bratislava, liet de Eindhovense ondernemer, kunstverzamelaar en mecenas Gerard Meulensteen een museum bouwen voor zijn kunstcollectie:

Het Danubiana Meulensteen Art Museum

Naast de vaste collectie met werken van o.a. de COBRA- groep zijn in het Danubiana ook wisselende tentoonstellingen te zien van jonge Oosteuropese kunstenaars.

tipblauw  De unieke ligging in de Donau, de combinatie van kunst en natuur en het gedachtengoed van de heer Meulensteen maken een bezoek aan zijn museum tot een onvergetelijke ervaring.

tipblauw  Begin of besluit uw bezoek aan Bratislava met een boottocht naar Wenen door een prachtig natuurgebied ( ongeveer 1 uur varen).