Skip to main content

PORTO

Architectuur | Wijnhuizen | Gastronomie | Guimarães

Porto is een stad die vooral bekend is vanwege de wijnhuizen. Maar behalve wijn heeft Porto ook een aantal wereldberoemde architecten voortgebracht zoals Alvaro Siza, Edouardo Souto de Moura en Fernando Távora. Zij bouwden in Porto oa woningen, musea en zelfs een theehuis en zwembad bij zee. Naast het historisch centrum, met de gevels van tegels en traditionele architectuur, heeft ook Rem Koolhaas met zijn Casa da Música een steentje bijgedragen aan de nieuwe “look”. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart in Porto dan ook ruimschoots ophalen.

tipblauw  Vlakbij Porto is een vissershaven waar de locals graag komen om aan lange tafels van de verse vis te genieten. Wij nemen u graag mee!

tipblauw  60 km ten noordoosten van Porto ligt een mooi, Middeleeuws stadje, Guimarães, de vroegere hoofdstad van Portugal. Guimarães was in 2012 Culturele hoofdstad van Europa en staat - geheel terecht- op de Unesco Werelderfgoedlijst.

tipblauw  Een bezoek aan Guimarães is niet alleen de moeite waard vanwege het stadje, maar ook vanwege de prachtige omgeving. Guimarães ligt in de Minho-streek waar de Vinho Verde vandaan komt. Dit is een frisse, witte wijn die jong gedronken wordt, vandaar de naam: “Groene” wijn. De druivenstokken groeien hoog in telefoonpalen, wat een bijzonder effect in het landschap geeft.

tipblauw  Overnachting: Porto - The House Ribeira de Porto | Guimarães - Pousada de Santa Marinha