Skip to main content

Valencia

Valencia is een stad die de laatste jaren veel aantrekkingskracht heeft gekregen door renovaties in de oude stad en de realisatie van de moderne “Stad der Kunsten en Wetenschappen”, ontworpen door de bekende Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De “Stad der Kunsten en Wetenschappen” ligt in de rivierbedding van de “Turia” die wegens overstromingen in de jaren ‘70 is drooggelegd. Het is een waar genoegen door de voormalige rivierbedding, nu een langgerekt park, te fietsen of te wandelen en de indrukwekkende gebouwen te bekijken.

Het oude centrum van Valencia heeft zijn Spaans-Catalaanse karakter weten te behouden. Er zijn o.a. smalle straatjes, stadsmuren en oude torens, een prachtige kathedraal en schaduwrijke pleinen te vinden. En, last but not least: Valencia heeft een enorme hoeveelheid authentieke tapasbars.

Door de ligging aan zee met een breed zandstrand en een gezellige haven is het ook een stad waar je je heerlijk kunt ontspannen.

 

tipblauw  Bent u voor uw groep of bedrijf op zoek naar een stad die alles in zich heeft voor een geslaagde stedentrip? Dan is Valencia een van de beste opties.

Cuisine et Culture heeft de nodige ervaring met het organiseren van evenementen in Valencia en organiseerde jaarlijks voor verschillende groepen reizen naar deze aantrekkelijke stad.

Wij bieden u graag een uniek programma van architectuur, gastronomie, vaar- en fietstochten tot galadiner en disco. En tot slot een ontspannen middagje aan zee.