PARIJS | Culinair
Professioneel koken met cacao | patisserie cursus | zoete route | kookworkshop bij een Parijse chef
Voor liefhebbers van chocola heeft Cuisine et Culture een 3- daags chocolade- arrangement in Parijs samengesteld. U volgt een workshop waarbij cacao verwerkt wordt in de meest exclusieve gerechten en u maakt een wandeling langs de beste chocolade-specialisten van Parijs, de “zoete route” die wij speciaal voor u hebben samengesteld. Tot slot volgt u een 3 uur durende pâtisserie-cursus bij Ecole Lenôtre aan de Champs- Elysées: een onvergetelijke ervaring!
Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunnen wij de zoete route verlengen, bij voorbeeld met een kookworkshop bij een sympathieke Parijse chef thuis.
PARIJS | Cultuur
Belle Epoque | Juwelen | Architectuur | Fondation Louis Vuitton
De “Belle Epoque” was een periode in de Franse geschiedenis die gekenmerkt werd door welvaart, en waarin kunsten en wetenschappen tot grote bloei kwamen. De wereldtentoonstelling in 1889, waarbij de allernieuwste snufjes en uitvindingen (elektriciteit, metro, luchtvaart, film, etc.) werden getoond, wordt vaak als beginpunt van deze periode gezien.
Op vele vlakken ontwikkelden kunstenaars op eigenzinnige wijze nieuwe kunstvormen en distantieerden zich van de bestaande- of gangbare stijlen: in België en Frankrijk resulteerde dit in de “Art Nouveau”- stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door een organische, niet zelden asymmetrische architectuur, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van metalen elementen. Ook in het interieur van huizen komen de typische art-nouveau-structuren vaak terug. Deze stijl vindt men niet alleen in gebouwen maar ook in meubels, vazen en andere kunstvoorwerpen. Wij laten u bij deze thema-reis graag juweeltjes zien uit deze periode van kunstzinnige bloei.
Ruim een eeuw later ontwierp Frank Gehry voor Louis Vuitton een prachtig museum in het Bois de Boulogne. Graag laten wij daarmee de “hedendaagse Art- Nouveau“ zien.