Skip to main content

Kunst- en architectuurreis naar de Provence

24 T/M 27 SEPTEMBER 2024
programma 

24 september

09.30-11.35 KL1465 Amsterdam- Marseille
Transfer naar Aix-en- Provence per touringcar.

Middag: Bezoek aan Aix en diner op eigen gelegenheid
(de deelnemers ontvangen bij boeking een lijst met aanbevolen bezienswaardigheden en restaurants).

Overnachting in Aix -en- Provence.

25 september

09.30 Vertek naar Château La Coste.
Gelegenheid om te acclimatiseren/ koffie te drinken


10.40 Rondleiding. Aansluitend uitgebreide lunch in de brasserie van de beroemde Japanse architect Tadao Ando.

15.00 uur einde bezoek en terugrit naar Aix.
 Diner op eigen gelegenheid en overnachting in Aix.

Château La Coste is het wijndomein van de Ierse vastgoedmagnaat Paddy Mc Killen. Op het landgoed zijn werken te zien van wereldberoemde architecten als Jean Nouvel, Frank Gehry, en Renzo Piano, en last but not least: het laatste werk van Oscar Niemeyer. Daarnaast vinden we, tussen de groene heuvels, werken van kunstenaars als o.a.  Louise Bourgeois, Ai Wei Wei en Richard Serra.

26 september

08.45 Vertrek naar Barjac. Lunch.

13.30 Aankomst bij “La Ribaute”, bezoek met rondleiding. De wandelroute is spectaculair en gaat over een heuvelachtig, soms oneffen terrein, en loopt zelfs even ondergronds.

“La Ribaute” is een studio- complex dat door Kiefer is veranderd in een unieke artistieke omgeving met meer dan 70 installaties. Materialen als stro, grassen, zonnebloemen en zaden die hij voor zijn werk gebruikt zijn veelal afkomstig uit dit gebied. Het complex is beperkt toegankelijk voor publiek en alleen met een gids te bezoeken.

Na de rondleiding rijden we naar Arles.
Overnachting in Arles.

27 september

Bezoek aan Arles en Luma/ Parc des Ateliers

LUMA is opgericht door de Zwitserse zakenvrouw en kunstverzamelaar Maja Hoffmann en is onder meer bedoeld als museum en experimenteerplek voor kunstenaars. Blikvanger van het ruim 10 hectare omvattende terrein is de door Frank Gehry ontworpen toren waarin onder meer expositieruimtes en het archief van de instelling zijn opgenomen.

14.00 Vertrek per touringcar vanaf LUMA naar vliegveld Marseille

17.20-19.30 Marseille- Amsterdam KL 1470

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden of bent u benieuwd naar het programma en de kosten? Stuur dan een email naar info@cuisineculture.nl

AANDACHTSPUNTEN:

  • Indien u langer wilt verblijven in de Provence kunt u het best zelf uw heen- en terugreis boeken. Wanneer u met de auto komt kunt u deze het best op de luchthaven van Marseille laten staan. Sterk aanbevolen wordt alleen met handbagage te reizen.
  • De lunches tijdens de excursies op 29 en 30/5 zijn gemeenschappelijk. De diners op eigen gelegenheid. Om de deelnemers vrijheid te geven bij het bepalen van de keuze van een restaurant zijn niet alle maaltijden gemeenschappelijk.
  • Het terrein bij Château Lacoste is heuvelachtig en bij het studio -complex van Anselm Kiefer kunnen de paden oneffen zijn. Dus: draag comfortabele schoenen!
  • Minimum deelname 4- daagse reis: 15 personen, maximaal 20.
  • Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten; een reisverzekering is verplicht.

REVIEWS REIS PROVENCE

“Wij waren onder de indruk van het werk van Kiefer en zijn enorme atelier, met de kolossale creaties.
Château La Coste is een absolute aanrader, met vele verschillende, opzienbarende paviljoens en gebouwen van bekende architecten.
Alles zeer de moeite waard! Alles heel goed begeleid.”

“Hartelijk dank voor je geweldige organisatie. Deze reis staat wel met stip bovenaan !!!
We hopen in de toekomst nog vele reizen met jou te mogen meemaken.”

“ Laat het organiseren van een stedentrip door “ Cuisine et Culture” maar rustig over aan Anneloes ten Houten, aangezien zij niets aan het toeval overlaat. Wat hebben we (weer) genoten, deze keer in Aix en Arles. Actuele, inspirerende exposities, heerlijke hotels en restaurants met culinaire hoogstandjes en behalve dat meer dan genoeg tijd over om zelf op stap te gaan. Het was dan ook weer puur genieten. Kortom: Cuisine et Culture is een aanrader!”